Nakon saradnje koja traje nekoliko godina, Litvatrans DD Banovići i JU “Dječije obdanište” Živinice upriličili su danas veselu posjetu djece koja pohađaju ovo Obdanište našem preduzeću, a u okviru realizacije nastavnog plana na temu “Predstavljanje zanimanja”.

Nastavni plan i program podrazumijeva upoznavanje djece sa osnovnim pojmovima koji se tiču saobraćaja, a da bi im se približila tema posjetili su firmu Litvatrans.
Vesela dječija graja i puno radoznalih pitanja ispunili su prostore naše kompanije ovo jutro.

Naše osoblje se potpuno posvetilo samom događaju, strpljivo i detaljno su odgovarali na svako postavljeno pitanje. Djeca su upoznata sa pojmom saobraćaj, autobuski saobraćaj, pojmom vozač, dispečer, a čitva posjeta ima cilj sticanje osnovnih znanja o saobraćaju na djeci dostupan način, te osposobljavanje za lakše snalaženje u okolini u kojoj je saobraćaj sastavni dio.

Današnja posjeta bila je edukativnog karaktera s ciljem upoznavanja djece sa osnovnim pojmovima o saobraćaju, sigurnosti u saobraćaju, pravilnom ponašanju učesnika u saobraćaju, te upoznavanje djece o načinu na koji funkcioniše firma koja se bavi prevozom putnika. Pored toga, djeca su imala priliku da pogledaju autobuse u vlasništvu DD Litvatrans, slikaju se u istim, nauče o pravilima korištenja javnog prevoza, obiđu prostorije održavanja, a obavljena je i kratka vožnja autobusom visoke turističke klase koja je djeci bila posebno zanimljiva.

Djeci koja su danas bila u obilasku Litvatransa podijeljeni su prigodni paketići koji su kod njih izmamili dodatno zadovoljstvo.